tigrasti komar

Tigrasti komarji na pohodu
24ur.com
četrtek, 10. julij 2008 ob 07:53
Na Obalno-Kraškem območju letos spet opažajo povečano število tigrastih komarjev. Ti so posebej nevarni, ker - če so okuženi - prenašajo različna virusna obolenja.
 
Tigrasti komarji nadloga na Goriškem
RTV Slovenija
sreda, 9. julij 2008 ob 10:23
Na Goriškem so se namnožili tigrasti komarji, ki prenašajo virus vročičnega obolenja. Obolelih pri nas še ni bilo, je za MMC dejala Tatjana Frelih.
 
Komar, ki ugrizne kot tiger
zurnal24.si
sreda, 9. julij 2008 ob 08:12
Na koprskem in goriškem področju so zasledili prisotnost tigrastega komarja, katerega pik povzroča močno srbečico, oteklino, komar pa sodi tudi med prenašalce smrtonosnih bolezni.
 
Komarji: Tigrasta nadloga brezobzirno napada tudi pri nas
Dnevnik
sreda, 9. julij 2008 ob 00:18
Po Sloveniji opažajo povečano število komarjev, na Primorskem predvsem agresivnega tigrastega komarja. Na zavodu za zdravstveno varstvo priporočajo, da se ljudje zaščitijo z dovolj močnimi repelenti za kožo, pri čemer ti ne smejo priti v stik s sluznico, zato naj otroke zavarujejo starši.
 
Komarji: Tigrasta nadloga brezobzirno napada tudi pri nas
Dnevnik
sreda, 9. julij 2008 ob 00:18
Po Sloveniji opažajo povečano število komarjev, na Primorskem predvsem agresivnega tigrastega komarja. Na zavodu za zdravstveno varstvo priporočajo, da se ljudje zaščitijo z dovolj močnimi ...
 
Tigrasti komarji prenašajo številne bolezni
Večer
torek, 8. april 2008 ob 10:00
Zaradi podnebnih sprememb in posledično višjih temperatur bodo v Sloveniji vse bolj nevarni klopi in komarji, ki prenašajo tudi številne bolezni. Med najbolj nevarnimi je azijski tigrasti komar, ki so ga ob Obali in na Goriškem prvič opazili predlansko poletje, so včeraj opozorili v...
 
Tigrasti komarji se množijo zelo hitro
Primorske novice
petek, 17. avgust 2007 ob 01:00
Mnogi bralci so nas v teh dneh opozorili, da jih to poletje zelo mučijo tigrasti komarji, ki pikajo predvsem podnevi. Nadležne živalce so se pred nekaj leti k nam razširile iz Italije, najraje pa se zadržujejo v različnih posodah za vodo in avtomobilskih gumah.
 
<< Začetek < Nazaj 41 42 43 44 45 46 47 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian