Dnevnik
|
sobota, 5. julij 2025 ob 09:26 |
Medtem ko je golaž v svetu ena najbolj prepoznavnih madžarskih jedi, obstajajo tudi druge, sicer manj znane, a nič manj okusne juhe, ki bogatijo madžarske mize. Ena takšnih je juha paloc...
|
|
Slovenske novice
|
petek, 27. junij 2025 ob 15:27 |
Delovni zvezki so se letos podražili. DZS in Rokus Klett pojasnjujeta razloge za višje cene.
|
|
Dnevnik
|
petek, 27. junij 2025 ob 12:20 |
Piščančji cacciatore pooseblja italijansko podeželsko kuhinjo, pri kateri najbolj cenijo sestavine, preprostost kuhanja in bogat okus pripravljenih jedi
|
|
Svet 24
|
sreda, 25. junij 2025 ob 05:50 |
Čeprav se bodo kmalu začele počitnice, skrbni starši že zdaj nakupujejo potrebščine za naslednje šolsko leto. A opremljanje učenca ali dijaka predstavlja tudi kar zajetno finančno breme,...
|
|
Dnevnik
|
četrtek, 19. junij 2025 ob 20:40 |
Teletina orlov ali v francoščini »veau orloff« je razkošna jed, pripravljena iz teletine in nekakšnega namaza iz čebule in gob ter prelita z omako mornay, pripravljeno iz bešamela in sira.
|
|
Dnevnik
|
torek, 3. junij 2025 ob 13:33 |
Čeprav se ime sliši zelo francosko, je juha vichyssoise, v katero skočijo por, krompir, čebula, smetana, mleko in drobnjak, ameriška oziroma newyorška pogruntavščina.
|
|
Dnevnik
|
petek, 23. maj 2025 ob 14:49 |
Artičoke à la barigoule (artichauts à la barigoule) poosebljajo provansalsko pa tudi sredozemsko kuhinjo, ki temelji na svežih lokalnih sestavinah in preprostih tehnikah priprave.
|
|
|
|
<< Začetek < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>
|