DZS

To ni golaž, ampak madžarska juha, ki bo navdušila z nenavadno sestavino
Dnevnik
sobota, 5. julij 2025 ob 09:26
Medtem ko je golaž v svetu ena najbolj prepoznavnih madžarskih jedi, obstajajo tudi druge, sicer manj znane, a nič manj okusne juhe, ki bogatijo madžarske mize. Ena takšnih je juha paloc...
 
Cene delovnih zvezkov spet višje, strokovnjaki svarijo
Slovenske novice
petek, 27. junij 2025 ob 15:27
Delovni zvezki so se letos podražili. DZS in Rokus Klett pojasnjujeta razloge za višje cene.
 
Pozabite na klasiko, ta različica renesančnega piščanca vas bo navdušila
Dnevnik
petek, 27. junij 2025 ob 12:20
Piščančji cacciatore pooseblja italijansko podeželsko kuhinjo, pri kateri najbolj cenijo sestavine, preprostost kuhanja in bogat okus pripravljenih jedi
 
Šolske potrebščine za četrtošolko stanejo okoli 450 evrov
Svet 24
sreda, 25. junij 2025 ob 05:50
Čeprav se bodo kmalu začele počitnice, skrbni starši že zdaj nakupujejo potrebščine za naslednje šolsko leto. A opremljanje učenca ali dijaka predstavlja tudi kar zajetno finančno breme,...
 
Teletina po aristokratsko, slastna krompirjeva juha in pečene marelice
Dnevnik
četrtek, 19. junij 2025 ob 20:40
Teletina orlov ali v francoščini »veau orloff« je razkošna jed, pripravljena iz teletine in nekakšnega namaza iz čebule in gob ter prelita z omako​ mornay, pripravljeno iz bešamela in sira.
 
Francoska ali ameriška? Ohlajena juha, ki še vedno buri duhove
Dnevnik
torek, 3. junij 2025 ob 13:33
Čeprav se ime sliši zelo francosko, je juha vichyssoise, v katero skočijo por, krompir, čebula, smetana, mleko in drobnjak, ameriška oziroma newyorška pogruntavščina.
 
Ko zadiši po Sredozemlju: Artičoke po provansalsko
Dnevnik
petek, 23. maj 2025 ob 14:49
Artičoke à la barigoule (artichauts à la barigoule) poosebljajo provansalsko pa tudi sredozemsko kuhinjo, ki temelji na svežih lokalnih sestavinah in preprostih tehnikah priprave.
 
<< Začetek < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian