Hiša Franko

Maja Pak Olaj: Lepote in šampioni so supermoč slovenskega turizma
Delo
četrtek, 11. september 2025 ob 17:00
Turistična sezona letošnjega poletja je bila odlična – a za impresivnimi številkami se skrivajo tudi nova vprašanja kot so kako urediti gnečo na cestah, pomanjkanje kadrov in kako ujeti nove...
 
Kako se na etiketi piva Valterja Kramarja znajde poezija
Delo
petek, 29. avgust 2025 ob 09:45
Valter Kramar ohranja spomin na kulturnika iz sosednje vasi, ki je umrl pred petnajstimi leti.
 
Za reveže pa pica s tremi zvezdicami
Dnevnik
ponedeljek, 11. avgust 2025 ob 19:51
Mauro Colagreco, argentinski kuhar na začasnem delu v Franciji, ima pregrešno drago restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami, obenem pa razveseljuje običajne jedce z dvema picerijama.
 
Suzan Gabrijan: osrednja fotografinja največjih kuharskih imen pri nas
Delo
četrtek, 24. julij 2025 ob 11:15
Suzan Gabrijan je fotografinja iz Ljubljane. Njeno ime bo za zmeraj povezano z najbolj cvetočim obdobjem nove slovenske gastronomije.
 
Brezalkoholne pijače z okusom sauvignona in modre frankinje
Dnevnik
torek, 15. julij 2025 ob 11:05
Svet fermentirane hrane in fermentiranih brezalkoholnih pijač je v zadnjih letih v sodobni gastronomiji doživel pravi preporod. Vse več je takšnih, ki namesto po pivu in vinu posegajo po...
 
99 restavracij v hrvaškem Michelinu
Primorske novice
petek, 4. julij 2025 ob 18:11
Pred dnevi so še na Hrvaškem razglasili letošnje prejemnike michelinovih priporočil in priznanj. Število gostiln in restavracij v vodniku se je povečalo na 99, restavraciji v Rovinju in Splitu...
 
Petnajst minut s chefom. In dvesto ur v delavnici
Delo
torek, 1. julij 2025 ob 09:00
Keramika, ki jo srečamo v ambiciozni gastronomiji, je vmesna vrednost med estetiko in lepoto ter uporabnostjo.
 
<< Začetek < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian