Hiša Franko

Suzan Gabrijan: osrednja fotografinja največjih kuharskih imen pri nas
Delo
četrtek, 24. julij 2025 ob 11:15
Suzan Gabrijan je fotografinja iz Ljubljane. Njeno ime bo za zmeraj povezano z najbolj cvetočim obdobjem nove slovenske gastronomije.
 
Brezalkoholne pijače z okusom sauvignona in modre frankinje
Dnevnik
torek, 15. julij 2025 ob 11:05
Svet fermentirane hrane in fermentiranih brezalkoholnih pijač je v zadnjih letih v sodobni gastronomiji doživel pravi preporod. Vse več je takšnih, ki namesto po pivu in vinu posegajo po...
 
99 restavracij v hrvaškem Michelinu
Primorske novice
petek, 4. julij 2025 ob 18:11
Pred dnevi so še na Hrvaškem razglasili letošnje prejemnike michelinovih priporočil in priznanj. Število gostiln in restavracij v vodniku se je povečalo na 99, restavraciji v Rovinju in Splitu...
 
Petnajst minut s chefom. In dvesto ur v delavnici
Delo
torek, 1. julij 2025 ob 09:00
Keramika, ki jo srečamo v ambiciozni gastronomiji, je vmesna vrednost med estetiko in lepoto ter uporabnostjo.
 
V Maidu v Limi: Kako je videti večerja v najboljši restavraciji na svetu?
RTV Slovenija
ponedeljek, 30. junij 2025 ob 06:07
Ali je Maido dejansko najboljša restavracija na svetu, ni samo stvar debate, ampak rezultat sistema glasovanja za 50 najboljših restavracij sveta, ki je daleč od idealnega.
 
Chef, ki z močjo hrane osrečuje ljudi
Delo
petek, 20. junij 2025 ob 18:00
Restavracija Maido v Limi, ki jo vodi Mitsuharu Micha Tsumura, je zagovornica kuhinje nikkei, fuzije japonskih in perujskih okusov.
 
50 Best 2025: Najboljša restavracija na svetu je v Limi (komentar Ane Roš)
Delo
petek, 20. junij 2025 ob 14:33
V prvi jakostni lestvici izbora World’s 50 Best Restaurants ni več nobenega slovenskega predstavnika.
 
<< Začetek < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian