“Gravče (na) tavče” ali “tavče (na) gravče”? Zapletena poimenovanja te makedonske jedi, ampak je pa okusno!

Demokracija
torek, 23. julij 2024 ob 18:26

Piše: J. S. 

Za pasulj ste verjetno že vsi slišali. Enolončnica iz belega fižola, seveda z veliko mero paprike in paradižnikove omake, pa seveda čebule, pa kakšen kos mesa se skuha v njej (klobasa, šunka, prekajena rebra). 

Kaj pa prebranec? Nekaj podobnega, samo da ga pečemo v pečici. Ste prepričani, da govorimo o isti jedi? Pečeni pasulj ali kaj tretjega?

Ja, za beli fižol vedo povedati, da mu r

...

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian