Borci proti spomeniku Natlačnu

RTV Slovenija
torek, 9. oktober 2007 ob 18:27

Predsedstvo Zveze združenja borcev za vrednote NOB-ja je protestiralo zaradi napovedanega odkritja spomenika Marku Natlačnu v Mančah.

Na župana Vipave Ivana Princesa so naslovili protestno pismo, saj odkritje spomenika ocenjujejo kot posmeh trpljenju in žrtvam primorskih Slovencev pod fašistično Italijo. Župana so zato pozvali, naj opere svoje ime in odkritje spomenika prekliče.

Princes je v odgovor

...
...
napisal Borut Miklavc on 9. oktober, 2007

Res, Natlačen ne zasluži spomenika, če mu je bilo dokazano izdajalstvo. Odstraniti pa je treba tudi spomenike KOMUNISTIČNIH ZLOČINCEV KOT SO KARDELJ IN OSTALA KLIKA. Pa preimenovanje mestnigh trgov prav tako.

...
napisal Borut Miklavc on 10. oktober, 2007

No, po podatkih iz wikipedije ni bil ravno tak negativec. Seveda ne smemo gledati s komunajzerskimi očmi. Za ljubi mir pa naj spomenik še malo počaka. Pa na preimenovanje mestnih trgov in ulic ne pozabite. Sram me je, ko moram stopiti v občinsko stavbo v N.Gorici, ki še vedno stoji na Kardeljevem trgu. Ma kaj smo leta 1965 ali kaj ????? Pa Titovi trgi in Leninove ulice ...pa "naši titoti" po hribih pa "čefurščina" na vsakem koraku....Evropa se nam smeje...in to kljub osamosvojitveni oblasti, ki je sedaj v SLO. "Za domovino s Kučanom, Potrčem, Ribičičem idr... naprej joj joj joj"????????

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian