Mencinger kritičen do predlogov gospodarstva za izhod iz krize

Krizno ogledalo
sobota, 24. avgust 2013 ob 16:09
Ljubljana, 24. avgusta (STA) – Ekonomist Jože Mencinger je v Gospodarskih gibanjih kritično ocenil predloge gospodarstva za izhod iz krize, ki so jih ti vladi poslali v obliki dokumenta Kisik za gospodarstvo. Napovedanih učinkov ne bodo dali, vlada pa si z njimi ne more pomagati, je prepričan. Med predlogi vidi preveč “samoumevnih resnic” in premalo [...]
...
napisal Milodar Zevnik on 30. avgust, 2013

Ja, zato pa nam gre tako dobro in smo nabrali toliko dolgov v borih 20 letih, ker nam javni sektor toliko "prispeva" v BDP. In dokapitalizacije naših bank. Slovenija bi se lahko že enkrat odločila, od česa naj živi; od prekladanja s kupček na kupček ne bo šlo kot kaže; naravnih virov (surovin) nimamo, industrijo smo uspešno zatrli z državno lastnino in političnim kadrovanjem. Tukaj se edinole strinjam s "tovarišem" Mencingerjem, da so tudi sami managerji krivi za pričujočo katastrofo. A da tak ekonomist, profesor, takole udari po gospodarstvu, pa nas lahko pripelje samo še globlje. Menim, da nas samo podpora realnemu gospodarstvu lahko pripelje iz luknje, pa s tem ne mislim na državne pomoči in kredite, temveč z zmanjševanjem stroškov poslovanja, okoljem, ki bi se zavedalo, da je to naš naravni vir od katerega lahko preživimo.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.


Vpišite prikazane znake


 

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian